Passbeskrivningar

Välkommen til Eldsberga gymnastikförening

Rörelseglädje och välmående för alla!

Måndag 14.30-15.30 Sittande/stående gympa

Vi vänder oss till alla men framförallt till dig som har begränsad rörlighet men ändå vill vara aktiv och rörlig. Programmet innehåller rörlighetsträning, styrkeövningar och balans. Syftet med aktiviteterna är att behålla rörlighet i kroppen, må bättre och känna sig friskare och starkare.Dessutom får du en härlig stunds samvaro och ny energi

Måndag 17.00-18.00 Core med rörlighet och styrka.

Stärka upp kroppen inifrån och utåt för att få en bättre hållning vilket leder till minskad belastning på leder, ligament, muskulatur med mera. Stark i vardagen :)

Måndag 18.00-19.00 Mixpass

Här blandar vi egen träning likt stationspasset med gemensam träning. Styrkeövningar tillsammans med pulshöjande övningar utan svår koordination. Passet varieras mellan gångerna.

Måndag 19.00-20.00 Allsidig bollträning

Här är det full jakt efter boll som gäller, oftast med resultat att innebandyklubborna komemr fram

Måndagar 19.00-20.00 Aerobic

Träning för både kroppen och knoppen! Här tränar vi såväl kondition som koordination genom olika stegkombinationer. Passet avslutas med kort styrka, nedvarvning och stretch.

 

Tisdagar 17.00-18.00 Medelpass

Härligt pass med fokus på rörelseglädje, enkla danssteg med styrka i mitten och strech på slutet.

 

Onsdag 17.00-18.00 Lugn styrka Ett pass som kör igenom hela kroppen, med tydliga inslag från yoga och pilates.

Onsdag 18.00-19.00 Medelpass

Under passet jobbar vi med stegkombinationer, dans och box. Det finns möjlighet att lägga till hantlar för att öka motståndet för den som vill. Vi avslutar med styrka och stretch.

Onsdag 19.00-20.00 Allsidig bollträning a.k.a innebandy

Eftersom vi har hela hallen blir det stor innebandyplan och mycket träning i och med det.

 

Torsdagar 17.00-18.00 Lättpass

Ett pass med inriktning att många människor ska våga träna Ett skonsamt gympapass för dej som är otränad Från grunden bygger vi upp styrka och rörlighet med övningar som går igenom hela kroppen Mycke rörelseglädje till musik Även för dej med Fysisk aktivitet på recept Välkommna

Torsdagar 17.00-18.00 Medelpass

Ett pass där vi blandar kondition, styrka och koordination med glädje i fokus. Man använder hantlar om man vill för att få det där lilla extra. Avslutas med nedvarvning och stretch.

Torsdag 19.30-20.30 Box

Box är en träningsform som är inspirerad av boxning och kampsport. Fokus ligger på kondition, men balans och styrka och är också centrala. Träningen är väldigt allround; man jobbar med hela kroppen. Det ingår inte bara slag och sparkar utan även uppvärmning, delar med fokus på styrka och kondition samt stretch.

Till skillnad från riktig boxning så slår men inte på varandra, utan man jobbar i par eller i grupp och turas om att ha boxhandskar och att hålla i mitsar - små och stora kuddar att slå och sparka på.